sekodeng ! sekodeng !
Website counter
Like a Boss!
I know my story better than you :)
Assalamualaikum w.b.t and hello people :)
Let me tell you a little bit about my bio and my life.
About Me

Real Name: Harizah Hafizah. Ordinary person :)

Born On: 29September

Hometown: Joho

Favorite Colours: Pink And White.

Character: Sporting,Raver,Funny,Friendly and shy also.

Things i Likes: Accessories for women,Anything are new Gadget & Art.

Status: SINGLE

Blogger Since December 2010

LINK ME UP!

Monday, February 24, 2014

Memories MFBH ♥

JUN 2013


MFBH 
"Di bulan 'Jun 2013' Bermulanya dari 'BBM' lalu kita berkenalan antara satu sama lain.. timbulnya perasaan suka ingin berkawan lebih rapat."

"Aku tahu, aku sedar aku sudahpun berpunya. ermm.."

"Tapi hati tak boleh tipu yang aku ada perasaan suka padanya. Tidak lama kemudian, kita mula suka antara satu sama lain, kita mula 'sayang..' *ahh gembiranya hati..."

"Pada mulanya, aku hanya ingin berkawan dan hanya layan dia buat 'suka-suka'.. Tapi bertapa 'Bodoh' nyaa aku sebab abaikan kau and layan kau macam 'Nak tak nak' biasa saje... Padahal, dia terlalu care about aku.."

"Satu haritu.. kita first time 'face to face' di 'Alamanda_Putrajaya'.. Ya'allah hati berkata.. macam mana agaknya rupanya, gaya si dia.. aduhh seganya rasa.. Hermm, Setelah tiba aku di alamanda, aku menanti kedatangan mu..."

"Tidak lama kemudian... dia menghantar sms..'You kat mana. i daa sampai..' Dupdapdupdap.. Hati aku tetiba dupdap dengan laju gilaaaaaaaaaaa hahaa.. Dan akhirnya aku dia bersemuka.. Lalu hati berkata 'Woww not bad! ada style' dengan berbaju T-shit kelabu, berseluar biru gelap, gaya yang cukup simpel.."

"orangnya 'Skinny' tinggi and putih. senyuman yang manis buatkan aku tergoda.. hehee."

"Akhirnya 'you and me together like a sweet couple.' Dengan perkenalan yang singkat dan baru-baru rapat.. Tapi aku dapat merasakan yang kita sudah lama kenal antara satu sama lain dengan lebih mesra..."

"Pada satu hari.. Hari ulang tahun Dia!.. aku tak dapat nak kasi dia apa-apapun. So aku pun plan dengan kawan aku untuk kenakan dia dengan 'Nakal' sekali hehee.. Dia risau tak terkata.. dia call berpuluh-puluh kali *maklut laa besday dpt call free* tapi aku tak answer dengan sms aku tak layan... haha degilnya aku.. plan aku menjadi.. hehee. sampailaa tak sampai hati dibuatnya, aku pun jawaplaa call dia and wish.. 'Happy birthday biyy.' Tapi aku pulak yang terkena 'marah' dia.. hehee risau rupanya dia dekat aku.. hermm =) "

"Setelah lama berhari-hari berlalu.. tanpa sedar sudah beberapa bulan perkenalan aku dan dia... pertemuan pertama dan seterusnya membuatkan kita selalu berjumpa 'Dating' jalan togerther... Ohh bahagianya rasa hati ini... ohhlalalalaaa ~"

"Masih teringat kenangan bersama.. semasa lepak di 'Jambatan putrajaya' di malam hari lalu aku dan dia mula bercerita.. about life, family and love... tak dapat aku lupa.. Dia penah berkata dan penah sarung cincin dijariku lalu berkata 'Okay kita daa Tunang'.. gurauan dia, lawak dia buatkan aku tersenyum sendiri.. hermm :) "

"Hari berlalu bergitu pantas tanpa ku sedar... manja gedik marah gurau ketawa diri dia aku mula kenal dan tahu sikit demi sikit tentang dirinya..."

"Pemberian dari dia padaku.. Dia lelaki yang pertama beli baju untuk aku dgn dia sama.. eeee sukanya aku, sweet sangat dia dengan aku.. Lalu dia berkata.. 'syg nanti keluar kita pakai baju ni sama-sama baru sweet..' hehee Ya'allah sweet sangat.. beruntung aku kan.."

"Hari demi hari berlalu...tak sangka daa nak masuk tiga bulan perkenalan aku dan dia.."

"Satu haritu, aku dia bergaduh... aku tak tahu kenapa. Dia tuduh aku tak sayang dia laa, itu laa, ini laa.. semua salah aku.. hermm dia kata macam-macam and blablablablaaa ~ aargghhhh! geramnya rasa.. Dia cakap aku tulis macam-macam dekat 'Twitter' tu semua bebagai.. Laa dia terase rupanya.."

"Niat dihati, tade niat pun sebenarnya, aku tweet ikut suka hati aku. tada kene mengena dangan dia. tak tahu pula dia terase hati, sakit hati.. Sorry awak :( "

"Sampailah satu haritu.. Aku Dia berpisah. hermmmmmm..."

"Pada mulanya aku tak rasa apa.. sampailah masuk bulan september.. Aku mula rasa kehilangan dia.. Hanya Allah jee tahu bertapa sedihnya hati ini menangis seorang diri..."

"I wish i'll be back with you together again like before... Tapi itu semua tidak berlaku. i lose him..."

"Aku Mula dapat tahu yang dia sudah pun ada penganti aku! Ya'allah cepatnya dia jumpa penganti aku.. sedihnya hati, pilu tak terkata sebab aku rasa kehilangan dia sangat... Dia sudahpun bahagia dengan kekasih hati barunya... Aku mula down, Hati aku Mati.. taknak bercinta lagi sampailah sekarang aku solo girl..."

"Tatitup... Sudah masuk tahun baru 2014.. tak terbayang cepatnya mase berlalu bergitu pantas. Aku mula sedar yang aku sudahpun 'Single' buat beberapa bulan. Tak disangka, tak penah-penah solo sampai macam ni sekali.. tersenyum sendiri ermmm.."

"Lalu hari berganti hari, aku dapat berita gembira dari kawan lepak baik si dia.. Kawan dia bagitahu aku yang dia daa single sekarang! OMG!!! gembiranya hati tak terkata bila dapat tahu dia dah single, tapi hati aku berkata 'dia nak ke dengan aku balik..' hermmm"

"Ya'allah aku tak mengharapkan apa-apa.. hanya satu yang aku mahu, Hanya dia! kalau dia laa orangnya 'jodoh' aku, kau kembalikan dia dan rapatkan laa aku dengan dia.. aku terlalu sayangkan dia, sampaikan tidak ada penganti dia bagiku.. Aku mengharapkan dia kembali.. aku tunggu dia..."

"I STILL LOVE YOU... MUHAMMAD FAIZZUAN BIN HASSAN."